skip to Main Content

VED DU HVEM DEN DYGTIGE, SUCCESFULDE FREELANCE KONSULENT ER? – DET GØR VI.

Er du typen, vi tænker på, har du sandsynligvis overvejet det i flere år. Er 2018 mon året, hvor det bliver virkelighed?

Kan du svare ”ja” til nedenstående, så kan livet som selvstændig freelance konsulent måske være noget for dig.

  • Du har ofte tænkt, at dine kompetencer og evner, professionelt og personligt, må være velegnede til at udleve drømmen om at være selvstændig
  • Du har specifikke dybe kompetencer, der kan benyttes bredt i forskellige opgavetyper – enten i en given branche og/eller inden for et givet kompetenceområde
  • Du er bevidst om, at du gør en forskel, men er måske stadig i tvivl om, hvorvidt der lægges mærke til det
  • Du ved, at du er dygtig, men er måske for ydmyg til at tro på, at du kan leve som selvstændig
  • Du ved, at dine kompetencer er i top, men er utryg ved de farer, der kan lure rundt om hjørnet, når man er selvstændig
  • Du har måske oplevet at samarbejde med dygtige, eksterne, selvstændige konsulenter og tænkt – ”det kunne være mig”
  • Du har masser erfaring med dit område, men er usikker på, om det er nok til at være selvstændig konsulent
  • Du oplever oftere og oftere en frihedstrang, der ikke længere kan honoreres i et traditionelt fast job

Ikke alle har, hvad der skal til for at arbejde og leve som selvstændig konsulent. Men mange har(!) og arbejdsmarkedet er i forandring hen imod en mere solid kultur omkring selvstændighed. Der er dog en række parametre, der skal overvejes og opfyldes før drømmen kan blive til virkelighed – også på længere sigt.

Få professionel rådgivning

Det næste skridt, er at tale med nogen, som ved noget om det.

Hos Converging Minds har vi mange års erfaring i rådgivning og formidling af freelance konsulenter – inden for it, anden teknologi samt projekt- og programledelse – til et meget varieret udbud af opgaver hos mange forskellige kundetyper.

Vores rådgivning er seriøs, ærlig og laserfokuseret på den enkelte. Vi analyserer gennem grundig og tilbundsgående dialog sammen med dig, gerne over flere møder, hvis behovet er der, om du har de faglige og personlige kompetencer som er vigtige og nødvendige. Er vi enige om, at kravene er opfyldt, så er det naturligvis op til dig om du vil ændre kursen på din karriere på denne spændende måde. Tager du beslutningen, hjælper vi dig selvfølgelig med at finde den første opgave.

Hvis vi sammen er overbevist om dit potentiale, men du er i tvivl om dine helt grundlæggende motiver er de rigtige, så kan vi tilbyde rådgivning og sparring hos vores samarbejdspartner, Cand. Psych. Lene Jønsson, indehaver af Mindtrainer, (Mindtrainer.dk). Hun er professionel, praktiserende psykolog og arbejder med stress- og karriererådgivning for bla. nogle af de største konsulent- og ingeniørfirmaer i Danmark, ligesom hun rådgiver selvstændige konsulenter. I vil i samarbejde og naturligvis fuld fortrolighed, baseret på gennemprøvede modeller, vurdere om dine motiver for at vælge en karrierevej som selvstændig konsulent er de rigtige.

Det er et tilbud, du nok ikke finder hos nogen andre freelance konsulentfirmaer i markedet.

Denne rådgivning tilbyder vi, hvis vi sammen vurderer, at du egner dig som selvstændig konsulent, men altså er i tvivl om dine grundlæggende motiver. Det kræver altså ikke bare, at du har viljen og evnerne til at ville være selvstændig konsulent, men også, at du har en tvivl og samtidig så meget selvindsigt, at du er villig til at tage dette skidt, der kigger meget indad. Det er seriøst og vil enten fjerne den tvivl du har eller give dig opbakning til at din beslutning om foreløbig at fortsætte i det faste job.

Vi oplever, at nogle er usikre på om deres erfaringsgrundlag er godt nok til at leve som selvstændig konsulent. Hos Converging Minds skeler vi ikke så meget til længden af din erfaring, men primært til indhold og substans. For vi ved fuldkommen præcist, hvad den gode konsulent rummer. Og det er ikke nødvendigvis mange års erfaring, men netop det rigtige indhold og substans til den givne opgavetype.

Freelance konsulent markedet er i vækst

At markedet vokser er både godt og skidt for såvel dig som overvejer mulighederne som selvstændig konsulent som for kunderne.

Vi har hørt fra flere it- og teknologiansvarlige i store virksomheder, der bruger konsulenter, at freelance konsulent formidlingsmarkedet tiltagende opleves som: ”..én stor gryde som alle formidlere rører rundt i”. Det er ikke et godt renomme for branchen og det indikerer, blandt flere andre ting, at der er behov tilførsel af stærke kræfter.

Dette behov har dog en uheldig sideeffekt. For det betyder, at mange uerfarne lykkeriddere ser en mulighed for formidling af freelance konsulenter uden nødvendigvis at vide og forstå, hvad de har med at gøre. Får du ikke den rigtige rådgivning, kan du komme til at kvitte dit gode job på et forkert grundlag eller misse muligheden for at søge det andet gode faste job, du havde i kikkerten. Måske kan du endda være så uheldig, at du får en dårlig oplevelse med en leverance til en kunde. Vær sikker på, at forventningerne hos kunderne er høje, når de hyrer en freelance konsulent til en opgave. Så hvis ikke vi oplever, at du har det, der skal til, så fortæller vi, ærligt og velbegrundet, hvorfor. Det kan være ubehageligt at få at vide, men vores erfaring fortæller, at de fleste tager denne feedback positivt. Det handler altid om flere ting og heldigvis er det ikke en dør, der nødvendigvis lukker for evigt.

Omvendt vil du måske gå glip af et fantastisk liv som selvstændig erhvervsdrivende fordi dem, du er i dialog med ikke formår at få det bedste frem i dig, så du kan se den bedste udgave af dig selv i et liv som selvstændig. Husk på at det er dig, der leverer. Og derfor er det dig, der er i fokus. Det glemmer mange, selv dem der har været på markedet i mange år. Det er en af vores kernekompetencer i vores dialog med dig – at få det bedste frem i dig. Indsigt og rådgivning på dette niveau kræver professionalitet, uddannelse, flere års erfaring og er langtfra noget man ”bare” gør. Og vi får, nævnt i ubeskedenhed, ros for måden vi arbejder på.

 

…de er utrolig åbne og gode til at få det bedste frem i folk…”

 

Fokus risikerer i den utrænede eller overfladiske dialog at lande på kortsigtede indtjeningsmuligheder (nogle gange primært for formidleren) fremfor på den gode rådgivning, den helt afgørende forståelse for, hvad der driver og gør den gode konsulent samt endelig, hvad det betyder for kunderne at få den rigtige person til opgaven. Herunder ikke mindst, hvad konsekvensen kan være, hvis matchet ikke er det rigtige.

Man skal hele tiden holde sig for øje, at indtjeningen, både for dig og den virksomhed, du bruger som formidler er en konsekvens af godt samarbejde, gensidighed og tillid – ikke et mål i sig selv.

Kontakt os for en, naturligvis, helt uforpligtende og fortrolig dialog, om dine muligheder som selvstændig freelance konsulent. Læs lige de øverste punkter igen og prøv af med dig selv, om det passer på dig. Gør det, så slå på tråden eller skriv en mail. Så tager vi den derfra.

Mail: Henrik@convergingminds.dk

Tlf: 20580081

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top